Junioři ve vyhroceném zápase padli se Salzburgem 3:6

Junioři se po dvoutýdenní herní pauze vydali do Salzburgu, kde se utkali s tamními juniory. Na první gól se čekalo poměrně dlouho, vstřelil ho Red Bull na začátku druhé třetiny. Rakušané si v dalším průběhu zápasu postupně vypracovali čtyřbrankový náskok. Ševci sice snížili, ale poté se domácí prosadili ještě dvakrát. Dva zlínské góly v závěru zápasu tak nic neznamenaly. Určitě stojí za zmínku, že v zápase rozdal hlavní rozhodčí 135 trestných minut, z toho 109 trestných minut nasbírali hráči Salzburgu.
11.kolo, ne 20.10.2019, Red Bull Akademie
Salzburg
Zlín
6:3
(0:0, 2:0, 4:3)

Branky a nahrávky: 21. Eham (Borzecki, Maier), 32. Hengelmüller, 42. Reich (Eham, Leonhardt), 48. Borzecki (Maier), 50. Maier (Szuber), 54. Cimmerman (Braun) – 50. Weintritt (Baďura, Bednařík), 55. Jaroněk (Hrazdira), 59. Weintritt (Baďura, Sebera). Rozhodčí: Kontschieder – M. Sporer, P. Sporer. Vyloučení: 12:8, navíc Feist (SLZ) 10 minut, Eham a Reich (oba SLZ) 5 minut a do konce utkání, Bugl (SLZ) trest ve hře – Pavlas (ZLN) 10 minut. Využití: 1:3. V oslabení: 2:0. Diváci: 25. Střely na branku: 34:40. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:3.

Bugl (60. Kolarz) – Schwaiger, Wimmer, Szuber, Necesany, Obu, Reich – Feis, Leonhardt, Braun, Cimmerman, Pronin, Maier, Eham, Borzecki, Bjerrum, Hengelmüller, Müller.

Hamrla – Talafa, Holík, Pavlas, Mikulík, Jaroněk, Janošek – Sebera, Fajkus, Lekeš, Handl, Luža, Kozubík, Bednařík, Baďura, Weintritt, Hrazdira, Podešva, Apolenář.

Začátek zápasu byl v porovnání s koncem utkání dost poklidný. V prvním dějství sice bylo na vidění devět trestů, ale branka nepadla. Obě defenzivy zatím fungovaly jako hodinky a brankáři podávali stoprocentní výkon.

Ve druhé periodě se diváci dočkali prvních gólů, i když se vylučovala jen pětkrát. Hned ve 21. minutě poslal Salzburg do vedení kapitán Josef Eham, který se díky špatnému zlínskému střídání dostal do úniku, následně si Hamrlu položil a puk zasunul do odkryté brány. O jedenáct minut později to už bylo o dvě branky, nahození se od bránícího hráče odrazilo k Maxmilianu Hengelmüllerovi, který bez váhání poslal Red Bull do dvoubrankového vedení.

Pravá divočina začala až ve třetí periodě. Vstup do třetiny se opět více povedl domácím, kteří díky tvrdé ráně Dustina Reicha vedli 3:0. Josef Eham následně neudržel nervy na uzdě a za faul kolenem dostal pětiminutový trest + trest do konce zápasu. Zlín však šanci na vyrovnání moc dobře nevyužil, v dlouhé přesilovce navíc sám inkasoval. Red Bull se v oslabení dostal do přečíslení, které po přihrávce využil Jakub Borzecki a bylo to 4:0.

Mladí Berani nakonec pětiminutovou přesilovku proměnili alespoň v jeden gól, ale ten přišel už moc pozdě, deset minut před koncem snížil Filip Weintritt. O deset sekund později to však bylo zase o čtyři branky, Oskar Maier využil další rychlý brejk. Necelých sedm minut před koncem přidal Salzburgu šestý gól a bylo hotovo. Bylo to opět z úniku, který brilantně využil Sebastian Cimmerman. Domácí poté nepochopitelně faulovali, díky čemuž ševci vydřeli v přesilovce další snížení. Po přihrávce Richarda Hrazdiry se rychlou střelou zapsal mezi střelce Jan Jaroněk.

Rozhodnutý zápas měl nepochopitelnou dohru. Nejprve během jednoho okamžiku dostal Dustin Reich další pět minut + trest do konce zápasu a Petr Pavlas desetiminutový osobní trest. Ani ne o minutu později šli za své činy pykat Philip Feist a Maximilian Braun, první jmenovaný navíc dostal desetiminutový osobní trest. Toho hosté ještě jednou využili, z pohledu Zlína na 3:6 uzavíral Filip Weintritt. V poslední minutě třetí třetiny ještě vystartoval na jednoho ze zlínských brankář Florian Bugl, který dostal trest do konce zápasu a musel jej nahradit Christopher Niklas Kolarz. Nic to ale neměnilo na tom, že Salzburg bere tři body.